– Ferie til Bulgaria.

Da har jeg landet i Norge etter å ha tilbrakt en uke i Bulgaria – en reise  hele familien fikk i gave til jul i fjor :)

La oss alle være ærlige her: vi vet ingenting om Bulgaria! :P Ikke du, ikke jeg :) Det eneste vi tror vi vet, er at Bulgaria er et land med få ressurser, noe jeg kan bekrefte.
Jeg tror ikke jeg er så veldig mye visere enn deg, selv etter å ha oppholdt meg i landet en uke, da vi kun oppholdt oss i en liten by som delvis baserte sin inntekt på turisme.

image

Hotellet vårt lå rett ved stranden og vi hadde hotellets beste rom med utsikt mot havet.

image

Da jeg var i Frankrike i August bodde vi også ved havet, men langt ifra så nærme som nå. Jeg må si at det er noe jeg kunne likt å gjøre fast, med tanke på lyden. Det var herlig å sovne til lyden av bølger.

På dagen lå vi for det meste på stranden :) Der koste vi oss. Å leie en solseng kostet bare 13 kroner. Til sammenligning kostet en solseng i Cannes 100 kroner :P

image

Maten var like billig. 30 kroner for en god pizza på en restaurant og 45 kroner for en marinert kyllingfilet med risotto? Da kan du tenke deg hvor lite maten koster på en lokal restaurant, som ikke ligger i en turistby.

image

Og da får du med underholdningen på kjøpet:

image

Balchik, byen vi var i, er ikke så veldig annerledes enn andre steder i verden. Dra f.eks 10 min fra sentrum av Roma, og du vil se en mørk, skitten og forsøplet by. I Balchik var forholdene like. Bare noen minutter fra der turistene bor, så vi hvordan forholdene i byen egentlig var. Mye søppel og bygninger som manglet vedlikehold, men fortsatt mye mer sjarm enn i Roma sine bakgater.

image

image

image

image

Noen har bygget huset sitt selv, og har utedo og vask i hagen – som består av stein.

image

Rike og fattige bor i samme nabolag, og det er ikke så vanskelig å se hvem som bor hvor :P

Bulgaria er nok ikke noe for alle, men jeg skulle gjerne sett mer av landet – spesielt hovedstaden. Så får vi se om det noensinne blir noe av :) Det er nok av byer jeg ville besøkt før den, f.eks vakre Krakow :)

Din kommentar må godkjennes før den publiseres.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s