– Erik Schjenken og advokat Carl Bore knuste Dagbladet i retten.

image

Jeg stusset litt over hvorfor Dagbladet nylig valgte å publiserte et innlegg om at de tapte mot Erik Schjenken i lagmannsretten. Så kom jeg på at de mest sannsynlig ikke hadde noe valg, og at de samtidig kunne formulere og forme saken slik de ville. Ikke det at de har gjort det før? :)

Rett fikk jeg. Dagbladet skriver:

Borgarting lagmannsrett justerer oppreisningen til 200.000 kroner, og sammen med sakskostnadene må avisen ut med 1,2 millioner kroner.

Her velger Dagbladet å hoppe over det faktum at de allerede har vært i retten en gang tidligere. Hvis lagmannretten justerer oppreisningen, betyr ikke det at det tidligere har foregått en rettsprosess? :)
Faktumet er at Dagbladet sitter igjen med regninger på NOK 200.000 til Schjenken, NOK 2.200.000 til Schjenkens advokat og NOK 2.600.000 til Dagbladets egne advokater. Dette betyr at saken har kostet Dagbladet totalt NOK 5.000.000, naturlig nok et helt annet beløp enn vi får opplyst på deres nettside.

Først knuser Dagbladet et menneske i media, så drar de han igjennom en rettsprosess på flere år, ved å anke. Det virker som de liker det, og det virker ikke som de er ferdig. Man skulle tro at man etter å ha tapt den første gangen, ville latt saken gå. Kanskje ikke for sakens skyld, men med tanke på mannen som sitter på den andre siden av bordet. Men et hjerte har dem jo ikke, noe de beviste da Schjenken ble voldtatt mentalt, dag ut og dag inn i 2007.

Som Elin Ørjaseter skriver:

– Vi er frifunnet for alt vi ble dømt for i tingretten, sier Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen til db.no. Hæ?! Har han og jeg lest samme dom?

– Dagbladet tapte. Schjenken vant. Men Dagbladet feirer det som en seier, og kaller dommen “et stort skritt i riktig retning”. Forstå det den som kan.

3 tanker på “– Erik Schjenken og advokat Carl Bore knuste Dagbladet i retten.

      • Er så lei av en avis som har flått, slanke- og sextips som sitt spesialfelt. Derfor kan den knapt kalles en avis. I Schjenken-saken viste de til fulle på hvilket nivå deres kompetanse ligger på – helt i bånn. NADA respekt for den avisen og de som jobber på denne måten.

Din kommentar må godkjennes før den publiseres.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s