– Voldtatt i Oslo

* Har du blitt utsatt for voldtekt eller overgrep? Da er dette nettsiden du skal besøke: www.dixi.no *

Voldtatt i Oslo

I Oslo er det alt for mange voldtekter, og når kun 1/3 anmeldes, er problemet større enn noen tør innrømme.

Selv om det for øyeblikket er utlendinger som får mest oppmerksomhet i media, skjer i realiteten 4 av 5 voldtekter av kjente eller bekjente.

Det er ingen tvil om at det er den som utfører den kriminelle handlingen som har skylden, men vi må begynne å spørre oss selv hvorfor flere jenter voldtatt hver eneste helg, og hva som kan gjøres for å hindre at det skjer.

Årsaken er dessverre enkel: det finnes, og vil alltid finnes folk som er villige til å utnytte mennekser på sitt svakeste.
En god venn av deg, kan bli din største frykt. Han har kanskje aldri tenkt på deg på en seksuell måte, men når han ser muligheten for at du kanskje ikke vil huske hva som har skjedd, da øker sannsynlighet for at han velger å utføre handlingen.

Så det jeg lurer på er: Hvordan klarer jenter å drikke seg så fulle at de ikke vet hvor de er, når de er klar over faren de utsetter seg for? Hovedproblemet i Norge er jo faktisk ikke hvordan jentene kler seg, men hvordan de oppfører seg. Alt for mange har null kontroll over hvor mye de tåler, selv om de har drukket i flere år.

Nå kan du som sitter og leser dette tenke: «Hva faen! Jeg skal da få lov til å drikke og kle meg som jeg vil!»
Og svaret mitt til det, er: selvfølgelig!
Du skal få lov til å overbevise deg selv om at dette er et fritt land, og at du ikke skal forandre deg fordi andre er syke i hodet. Men faktumet er at hvis ikke du forandrer oppførselen din, er det mer sannsynlig at noe vil gå galt med deg. For voldtekstmannen, han vil ikke forandre seg.

Hvis jeg kjører bil, og jeg vet at det er eller kan være hull i veien jeg kjører på, så kjører jeg ikke i 130 km/t. Jeg tar på meg beltet, og kjører i 80, selv om jeg kanskje er uenig i hvordan veien har blitt vedlikeholdt.

Når det ikke er mulig å fjerne problemet, da er det ingenting annet å gjøre enn å prøve å endre egen oppførsel, for å minke sannsynligheten for at voldtekt skal skje. Ta kontroll over ditt eget liv, og ikke sats på at andre skal behandle deg slik du vil.


2 tanker på “– Voldtatt i Oslo

  1. Hvis en kvinne drikker seg full og oppfører seg som en tøs. Mener du at vedkommende fortjener å bli voldtatt/utnyttet?

    Du sier «Hvordan klarer jenter å drikke seg så fulle at de ikke vet hvor de er, når de er klar over faren de utsetter seg for? »

    Da sier jeg; hvorfor er det slik at kvinner ikke kan føle seg trygge når de drikker? Hilken trussel eller farer utsetter vi oss for? Menn?

    Jeg er interesset i en diskusjon. Ikke for å overbevise, men for å se dette temaet fra flere synsvinkler. Det er interessant.

    • Ingen fortjener å bli voldtatt! Hvordan du i det hele tatt kan spørre noen om det, er over min fatteevne. Jeg kan ikke skjønne hvordan det ikke kom klart nok frem i teksten: Ingen skal bli voldtatt. Dette er likevel en målsetning som er umulig, og det forekommer hver eneste dag. Da må vi må ta stilling til det. Vi sikrer oss alle andre steder i livet; beltet i bilen, livsforsikring, alarm i huset osv. Hvorfor skal vi ikke sikre oss, når vi er på vårt mest sårbare?

Din kommentar må godkjennes før den publiseres.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s